Tunisch gehaakte halloweenslinger: eindresultaat!

Tunisch gehaakte halloweenslinger: eindresultaat!

Yes!! Alle onderdelen zijn af…alleen nog in elkaar zetten en het eindresultaat door iedereen laten bewonderen!

Voor het aan elkaar haken van alle onderdelen is het leuk een contrasterende kleur te gebruiken. Ik gebruikte roestbruin/ oranjerood…geef het een naampje 🙂

 

Je begint met een ketting van 40 lossen. Ik gebruikte haaknaald 3.0mm. Vervolgens haak je vasten in de V-tjes aan de zijkanten van het vaantje, vervolgens de onderkant en de andere zijkant. Op de hoekpunten haak je 2 of 3 lossen, even kijken wat het mooiste uitkomt.

Als je de 3 kanten van het eerste vaantje omhaakt hebt, haak je 7 lossen. Dan 1 vaste in puntje van een gebogen zijde van een spinnenweb. Dan zoveel lossen als nodig zijn om tot net voor het volgende puntje te komen. 1 vaste in het puntje van het spinnenweb. Dan weer 7 lossen tot het volgende vaantje.

Dit blijf je herhalen tot het laatste vaantje en je eindigt met 40 lossen.

Vervolgens draai je je werk en haak je vasten in alle lossen en de bovenkanten van de vaantjes en de vasten waarmee het spinnenweb is vastgezet. In de tekening is deze toer voor de duidelijkheid met groen aangegeven, maar je haakt beide toeren gewoon in dezelfde kleur.

KLAAR!!

Heel veel plezier van je slinger en maak er een paar griezelig gezellige dagen van!

 

 

Alles aan dit patroon is door mij zelf ontworpen en bedacht. Superleuk als jij het ook maakt en nog leuker als je het showt op social media. Wil je dan wel naar mij verwijzen door middel van een link naar de site of door vermelding van cuddlycool.

 

PS die enge spinnen in de spinnenwebben zijn gekocht bij de Zeeman. Voor een extra griezelig effect!