Tunisch gehaakte halloweenslinger dag 6: Frankenstein

Tunisch gehaakte halloweenslinger dag 6: Frankenstein

We zijn aangekomen bij het laatste vaantje voor de halloweenslinger. En we gaan eruit met een klapper van een griezel: Frankenstein!

Deze grote in elkaar gesleutelde en bij elkaar genaaide slungel vond ik het leukst om te maken. Met haken geef je alleen de basis vorm en met een paar simpele borduursels komt het hele gezicht tot leven. En dat hoeft niet eens netjes en recht! 🙂

Het patroon van Frankenstein kan je hier downloaden:

haakpatroon frankenstein tunische halloweenslinger – Stitch Fiddle

De ogen, mond en littekens borduur je naar eigen inzicht met de zwarte draaduiteinden op het gezicht.

Ik haakte met een tunische haaknaald 3.5 mm. Dit is vrij strak en je krijgt dan een dicht resultaat. Voor dit vaantje gebruik je groen, grijs, wit en zwart garen (haakkatoen).

Het roestbruine randje om het vaantje haak je nu nog niet, dat komt aan het einde bij het verbinden.

Tunisch haakwerk krult! Na het haken heb ik de lapjes nat opgespannen en ingesmeerd met wat verdunde (1 : 4) textielverharder. Hierdoor worden ze mooi plat en stijf. Insmeren tot net voor de randjes, hier moet je straks nog doorheen kunnen haken.

Alles aan dit patroon is door mij zelf ontworpen en bedacht. Superleuk als jij het ook maakt en nog leuker als je het showt op social media. Wil je dan wel naar mij verwijzen door middel van een link naar de site of door vermelding van cuddlycool. Ik ben benieuwd en tot morgen!