haken kan ook stoer zijn

Tijd voor een feestje….?!

Tijd voor een feestje….?!

Iedereen die mijn blog volgt was het al opgevallen…het was nogal stil aan de overkant. In eerdere blogposts moest ik me nog inhouden met het delen van informatie en kwamen er termen voorbij als druk, veel te regelen, ongeduldig, spannend, stress…

Nou het is zover: De vlaggetjes kunnen uit en ik kan eindelijk onthullen wat er aan de hand is! Sinds februari ben ik heel druk bezig geweest met het regelen van een opleiding, een opleidingsplek, een financiรซle regeling en nog veel meer. Maar het is allemaal gelukt…vanaf volgend jaar ga ik weer studeren: aan de PABO in Zwolle.

Ja, ja, ik hoor je denken: “Juf?? Maar jij deed toch iets heel anders?”

Klopt! Ik heb jarenlang met heel veel plezier als optometrist gewerkt en met nog veel meer plezier de afgelopen 10 jaar fulltime gemoederd. De komst van onze 3 jongens heeft mij blijkbaar toch meer veranderd dan ik dacht want ik zag er steeds meer tegenop om in mijn oude vakgebied aan de slag te gaan. Tegelijkertijd heb ik de afgelopen 6 jaar heel veel vrijwilligerswerk op school gedaan en merkte ik hoe ontzettend leuk het is om met kinderen te werken.

Toen ik via de basisschool van mijn kinderen gepolst werd of ik interesse had voor een omscholingstraject heb ik dan ook niet lang getwijfeld.

Uiteraard was het niet zo makkelijk als het klinkt. Ik moest uitzoeken welke mogelijkheden er waren. Welke subsidies voor welk studietraject. Ik moest serieus solliciteren en schreef mijn eerste CV in mijn leven ๐Ÿ™‚ . In mijn vakgebied vroeger was er zoveel schaarste dat solliciteren nooit veel voorstelde. Uiteindelijk ben ik nu het proefkonijn van de stichting om te kijken of het werven van nieuwe leraren op deze manier positief uitpakt.

Dat wordt flink aan de bak met een verkorte deeltijdopleiding van 2 jaar. Twee avonden in de week les en ongeveer 1 zaterdag per maand en daarnaast 2 dagen stage en 25 uur zelfstudie per week. Maar ik ben super gemotiveerd en heb er enorm veel zin in!

Maar…je voelt hem al aankomen…elk voordeel heb zijn nadeel. Aangezien ik ook nog een huis, een leuke relatie en 3 bloedjes van kinderen heb, blijft er weinig tijd over voor haken, laat staan bloggen.

En dat is heel erg jammer! Want het ging net zo lekker…niet alleen vind ik het waanzinnig leuk om te doen, de site werd het afgelopen jaar ook verbazend veel (voor mij dan ๐Ÿ™‚ ) bezocht. Ruim 150.000 keer!! En inmiddels heb ik meer dan 500 vaste volgers/ abonnees. Dat is toch te gek! En daarom gooi ik deze deur ook echt niet dicht.

De site blijft gewoon bestaan, maar de komende 2 jaar zal er veel minder activiteit zijn. Het ontwerpen en uitwerken van patronen kost nou eenmaal ontzettend veel tijd. Tijd die ik de komende 2 jaar echt niet heb! Dus 2 jaar lang zal het meer een update van mijn leven zijn met af en toe een haakproject. Maar nadat ik mijn studie heb afgerond is het zeker weer iets wat ik heel graag oppak.

Dus dit is geen vaarwel maar een tot ziens! En een hele dikke dankjewel voor jullie steun, jullie reacties en jullie enthousiasme!

En als je denkt…nu al afscheid nemen? Maar je begint toch pas in september? Dat klopt maar ik ben nu eenmaal een ongelooflijke nerd die al in de vakantie haar pas aangeschafte studieboeken induikt…Ik wil er echt alles aan doen om over 2 jaar echt klaar te zijn, dus beter nu iets eerder stoppen met bloggen…dan ben ik straks sneller terug!

 

Fijne vakantie en tot lalalaaaaaa……

 14 thoughts on “Tijd voor een feestje….?!”

 • Hoi Maartje, wat een verrassing maar geweldige keuze en uitdaging. Ooit heb ik er ook over gedacht de Pabo te gaan doen maar nooit het lef gehad. Heel veel succes met de opleiding. En vooral heel veel plezier. Enne… Itot en hou je haaks.
  Groetjes
  Inge

  • Hoi Inge,
   Ja het is een enorme sprong in het diepe maar ik heb er onwijs veel zin in! Ik zal via de site wel delen hoe het gaat, en anders hoor je het wel via Alle en Angelien ๐Ÿ˜‰ !
   groetjes aan iedereen daar!

 • Heeeeeel veeeeeel succes!
  Ben zelf ook , als alleenstaande mama, terug gaan studeren en het was zeker de moeite waard. Iets wat je echt graag wil daar moet je gewoon voor gaan ๐Ÿ˜‰
  En tussendoor blijven haken…als ontspanning

  • Dankjewel! Geen idee hoe zwaar de belasting gaat worden volgend jaar, maar als er ruimte is wordt de haaknaald zeker opgepakt ๐Ÿ˜‰
   Fijne vakantie!
   Liefs Maartje

 • Heel veel succes ermee!! Ik heb ongeveer hetzelfde overwogen na een hele tijd thuis. Maar toevallig ben ik heel snel een andere job ingerold en dat gaat me nu zo goed af dat ik blij ben met hoe het is gelopen. Toch kan ik me je enthousiasme voorstellen.
  En je blog gaat niet lopen! Wij wachten hier wel!

 • Wat een geweldige keuze heb je gemaakt, je zult het vast en zeker gewelig doen , zowel met je studie als straks voor de klas !
  Je bent zo gemotiveerd. Mijn dochter staat ook voor de klas , zij is docente Engels bij de brugklassers. Het is een dankbaar beroep. Ik zal je missen , maar wens je natuurlijk ontzettend veel succes en misschien vind je af en toe de tijd om over je studie te bloggen ๐Ÿ˜Š Fijne vakantie

  • Wat lief! Dankjewel! Ik zal mijn uiterste best doen af en toe te blijven bloggen ๐Ÿ˜‰
   Maar heb ook heel veel zin in dit nieuwe avontuur. Vandaag mijn studieboeken binnengekregen en serieus nu al aan het lezen, haha!
   Jij ook een hele fijne vakantie,
   liefs Maartje

 • Wat een mooi verhaal, Maartje. Ik wens je nu alvast een hele fijne vakantie en succes met je eerste duik in je opleidingsboeken.!
  Ik neem mijn petje af voor je. Vind het heel knap dat je deze weg in slaat. Weet zeker dat het je gaat lukken in 2 jaar.
  Groeten van je tante uit Sneek. Zet um op, ….juf Maartje..!๐Ÿ˜˜

  • Na 1 dag dobber ik al lekker rond in de studieboeken…:) Ik hoop dat het inderdaad in 2 jaar gaat lukken, zal hard werken worden, maar met een mooi doel! Jullie ook een hele fijne vakantie! Kus Maartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *