Stoere slinger

Stoere slinger

Vandaag vieren we de verjaardag van mijn neefje, 1 jaar alweer…

Meestal heb ik niet zo’n moeite met cadeautjes verzinnen maar 1 jaar is nog wel een lastige leeftijd. Al maakt het eigenlijk niet uit wat je geeft want in de praktijk blijkt het papier toch altijd het interessantste 🙂

Naast een gekocht cadeautje kan iets zelfgemaakts niet ontbreken…vandaar een stoere slinger met zijn naam erop. Voor alle verjaardagen die nog gaan komen of voor op zijn nieuwe kamertje!

Op zolder lagen nog steeds een paar prachtige bolletjes Yarn and Color Charming te wachten op het ideale project. Door de lichte kleurverschillen in het garen ziet het resultaat er stoer en verweerd uit.

Bijzondere steken en patronen werken in dit geval wat minder, het garen komt het meest tot zijn recht in een simpele steek, in dit geval alleen vasten.

Gebruikte kleuren Yarn and Colors Charming 071 Riverside, 097 Shadow, 095 Soft Grey en 063 Ice Blue. Restje haakkatoen heel bleek lichtblauw, herkomst onbekend… en haaknaald 3.5mm

Ik hou niet van te puntige vlaggetjes dus heb ze als volgt gehaakt:

-Haak 2 lossen

-Haak 1 vaste in de 1e losse (dus de 2e van de naald)

-Haak 1 keerlosse en vervolgens 3 vasten in de vaste van vorige toer

-Haak 1 keerlosse, 1 vaste in elke vaste en in de laatste vaste 2 vasten

-Herhaal de laatste toer tot de gewenste grootte.

De grotere vlaggetjes heb ik gehaakt tot 20 vasten.

De kleinere vlaggetjes heb ik steeds na 3 toeren vasten van kleur gewisseld en de laatste 5 toeren in 1 kleur. Doorgegaan tot 16 vasten

 

Van wit vilt heb ik letters geknipt en deze met een klein rijgsteekje vastgezet op de vlaggetjes. Door het gemĂŞleerde garen zie je dit bijna niet op de achterkant.

 

Met licht glanskatoen in een ietsiepietsie blauwe kleur (net geen wit) heb ik 35 lossen gehaakt dan vasten in bovenrand 1e vlaggetje, 3 lossen, vasten in volgende vlaggetje etc. etc. Eindig met 35 lossen.

Maak 1 keerlosse en ga de hele slinger terug met 1 vaste in elke vaste of losse. Klaar!

HAPPY BIRTHDAY KOEN!