Stoere Plantenhanger haken

Stoere Plantenhanger haken

Een tijdje geleden bestelde ik via AliExpress een streng mega dik garen. Je kent ze wel, die waar ook van die hele dikke gebreide dekens van worden gemaakt. Een soort lontgaren dus, wat je ook in Nederland prima kan bestellen (bijv. Phil Big van Phildar) maar waar wel altijd een stevig prijskaartje aan hangt.

Bij AliExpress zag ik dus soortgelijke garens voor een leuke uitprobeer-prijs. Aangezien je nooit weet hoe de kwaliteit is bestelde ik eerst 1 streng garen. Gelukkig maar want ik vond het garen veel te pluizig voor een grote deken of woonkussen…daar zou in dit huishouden niets van overblijven 😉

Maar wat doe je dan met zo’n hele dikke streng garen? Aangezien ik geen idee had hoe ver ik met 1 streng zou komen ben ik maar gewoon een stukje gaan haken. Dat werd een soort vingerhaken want mijn grootste haaknaald 15mm was toch echt te klein voor dit grove werk.  Toen het einde van de streng naderde keek ik naar mijn lap en dacht….dat is net niks. Ik kan er geen kussen in zien, geen colshawl… Maar toen flapte ik een kant half dicht en zag ik er ineens een mandje in ontstaan.

Met een stoere metalen stad die je erin schroeft (AliExpress: aanrader!!) en een stuk leer werd het ineens een soort mandje om op te hangen. Omdat ik het kleurcontrast zo leuk vind en het verschil in structuren deed ik er een klein plantje in. Zo werd een kleine miskoop ineens toch weer een hele leuke plantenhanger!

Wil jij ook zoiets maken? Ik haakte gewoon een rechthoekige lap van stokjes in de achterste lussen. Vervolgens klapte ik 1 kant naar binnen en naaide ik de randen vast. In een oud stuk leer sloeg ik een gaatje  aan beide uiteinden. Met een opschroefbare stud zette ik het stuk leer aan het mandje vast.

Koop jij ook wel eens wat en denk je dan later…wat moet ik ermee?! En lukt het dan toch nog om iets leuks te verzinnen? Ben benieuwd naar jullie verhalen dus laat vooral een reactie achter.