Sleutelhanger Superman voor Yip : SuperYip!

Sleutelhanger Superman voor Yip : SuperYip!

Na de zomervakantie gaat een klasgenootje en vriendje van middelste naar een andere school. Iedereen in de klas heeft een lieve brief voor hem geschreven met een mooie tekening, en deze worden ingebonden tot een mooi afscheidsboek. Op de voorkant staat in stoere letters Superyip en de achterkant is een grote superhelden kaart.

Als “knutselmoeder” van deze groep 5 vond ik het wel leuk om dit boek op te leuken met een sleutelhanger van een heuse SuperYip.

 

 

Met viltstift en fineliner tekende en kleurde ik een paar blankhouten kralen. Helaas loopt de stift heel iets uit in de groefjes…misschien volgende keer eerst schuren of een laagje basislak. (pakt de stift dan nog…?). Maar het effect vond ik nog steeds heel leuk.

Toen de stift goed droog was, lakte ik de kralen af met blanke nagellak. Vandaar dat ze nu zo glimmen en moeilijk te fotograferen zijn 🙁  Blijkbaar is mijn camera ook nogal gewend om scherp te stellen  op de draadjes want er is iets niet helemaal goed gegaan in de fotografie. Leuk dat je daar altijd achter komt als het cadeautje al de deur uit is! Excuses dus voor de matige foto’s : volgende keer beter.

 

 

Tussen de kralen knipte ik een stukje vilt in de vorm van een cape. En met een rood, geel en blauw draadje knoopte ik de boel aan elkaar. Het middenstukje wat om de sleutelring gaat vlocht ik voor iets meer stevigheid.

Nog een extra hangertje met alfabetkralen SuperYip ernaast en klaar is Kees!