Rekenmuizen voor school haken

Rekenmuizen voor school haken

Wat moet je doen als iemand tegen je zegt: “Jij kan toch heel goed haken?”

Heel hard weglopen want deze persoon wil waarschijnlijk iets van je…hahaha! Dat was dus ook het geval bij de kleuterjuf van jongste zoon. Zij wilde heel graag voor in de klas een set rekenmuizen. Nou is op school inmiddels ook algemeen bekend dat ik veel haak. Ik maakte al een keer een Rupsje Nooitgenoeg voor bij het boek en een mol met een drol op zijn hoofd voor bij het boek ‘over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

Natuurlijk zei ik nu dus ook ja tegen de rekenmuizen en dat heb ik geweten…wat een werk!

Rekenmuizen zijn een set van 10 muizen met strepen en bloemetjes die je kan rangschikken op aantal, gewicht en staartlengte. Je hebt muizen met 1, 2, 3, 4 of 5 strepen of bloemetjes en je vult ze met gewichtjes en ze krijgen allemaal een andere staartlengte. Het patroon voor de rekenmuizen vind je hier:

http://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl

Nou lijken het op de foto kleine muisjes, maar het zijn behoorlijke joekels…meer formaat rat! 🙂

 

Deze muizen zijn niet helemaal my cup of tea en na 1 was ik eigenlijk ook al klaar mee, maar de kinderen reageren er heel enthousiast op. Gelukkig zijn er nog een paar andere moeders die meehaken anders wordt dit een heel langlopend project. Inmiddels heb ik er 4 af dus nog 1 of 2 en dan zit het erop. Er gaan al geruchten dat de andere klassen ze ook willen maar daar zullen ze dan echt even iemand anders voor moeten zoeken… 😉