Omslagdoek Phildar Magazine 142

Omslagdoek Phildar Magazine 142

Phildar magazine nr. 142??? Die is toch allang uit??

Ja, klopt! En deze omslagdoek haakte ik ook al een tijdje geleden, maar ik vond het niet echt een zomer-item. Ook al werd het wel zo gepresenteerd…

 

Nou zal ik niet zeggen dat ik in de zomer NOOIT een shawl draag, maar dat is dan meestal wel een wat dunnere versie 🙂

Daarom haakte ik de omslagdoek ook in een andere tint, petrol, en die is in dit jaargetijde dan weer heel leuk, vandaar dat ik hem nu even show!

Deze omslagdoek haakte ik voor de verandering eens volledig volgens patroon én met het voorgeschreven materiaal.

Voor deze omslagdoek/ shawl gebruik je Phildar Aviso.  Daar had ik nog nooit van gehoord, maar wat een fijne verrassing! Het is een 60% katoen met 40% acryl mix met de uitstraling van een dikke katoen…maar dan pak je het op en voel je het…zo zacht en licht en luchtig! Echt heel lekker om mee te haken en het geeft een heel mooi eindresultaat dat superzacht is om te dragen.

Nee, ik word niet gesponsord (mag wel hoor Phildar 😉  ) en ik weet dat het een wat hogere prijsklasse is maar echt de moeite waard om eens te proberen.

 

Het patroon is even goed opletten. Je moet in staat zijn om een tekening te kunnen lezen. De toeren lopen in boogjes, dus je moet steeds met je vinger de toer volgen en ziet niet in 1 oogopslag wat te doen. Maar…na een paar toeren wordt het logischer. Daarnaast is het een dikkere draad en werk je met haaknaald 6.0mm dus met 45 toeren ben je ook klaar…een overzichtelijk project.

Ga jij hem ook proberen?

Trouwens als je het magazine nog niet hebt, het is wel een aanrader. Veel leuke hippe modellen voor dames en kinderen. Het is nog te bestellen o.a. bij Caro’s Atelier.