Nog 2 Stoere Kussens: op zoek naar de gehaakte gerstekorrel

Nog 2 Stoere Kussens: op zoek naar de gehaakte gerstekorrel

In mijn vorige post had ik het er al over: de kussens van KnitFactory. Deze gebruikte ik ter inspiratie om er een gehaakte versie van te maken. Het leek me leuk om er een soort gebreide gerstekorrel effect aan te geven. Maar welke steek gebruik je dan? Vorige keer voor het witte kussen de gerstekorrelsteek (dat leek logisch;) ) Nu nog 2 pogingen.

 

Het mintgroene kussen haakte ik tunisch in de honingraat-steek of moss stitch. Niet te verwarren met de gewone moss stitch, ook wel granietsteek. We hebben het dus over tunisch haken!

Via deze link kan je zien hoe het werkt: https://youtu.be/G3GEHQEk5cs

Wat je dus eigenlijk doet is afwisselend per steek de draad voor- of achterlangs ophalen, in de daaropvolgende heengaande toer doe je dit precies andersom.

Nog nooit geprobeerd, tunisch haken? Echt de moeite waard om eens mee te experimenteren! Ik ga het hier niet allemaal uitleggen want er zijn heel veel goede video-tutorials op YouTube te vinden.

Wederom een lap van 50×50 cm vastgezet op een Ikea kussenhoes. Mooi label erop, helemaal tevreden. Persoonlijk vind ik dit kussen het meest de gerstekorrel benaderen, al lijkt hij dan iets meer op de dubbele gerstekorrel.

 

Mooi in al zijn eenvoud.  Ook deze en het grijze kussen zijn gehaakt met Soft van de Action. Mooie kleuren, stevige draad…niet soft!

 

 

Voor het grijze kussen haakte ik een lap van 50×50 cm in de zandsteek.

  • lossenketting van deelbaar door 2 + 1 en 2 extra keerlossen
  • stokje in 3e losse vanaf de haaknaald, 1 losse overslaan, volgende losse 1 vaste en 1 stokje, [losse overslaan, 1 vaste en 1 stokje in volgende losse] , herhalen tussen [ ] en eindigen met vaste in laatste losse.
  • 1 keerlosse, [stokje overslaan, 1 vaste en 1 stokje in volgende vaste], herhalen tussen [ ], eindigen met vaste in keerlosse
  • herhalen tot gewenste lengte.

Deze lap zette ik langs 2 kanten vast op een kussenhoes van Ikea en langs de 3e kant tot halverwege. Lap met de punt terugslaan en vastzetten met een grote knoop van kokosnoot en een leren veter. Ook hier weer een label op.

 

 

Het effect van de zandsteek is een vrij grove versie van de gerstekorrel.

Aan jou de keuze welke steek het meest de gebreide gerstekorrel benadert. Ik heb nu in ieder geval een opgefriste woonkamer met 3 nieuwe kussens op de bank!