Minecraft Sleutelhanger haken

Oudste komt inmiddels op een leeftijd dat niet meer alles wat mama maakt geweldig is. Logisch! En ook al is hij zelf wel enthousiast, hij zit in een zeer kritische klas (…waarom?? ze zijn 10 !!!) en kan echt niet met alles op school aankomen. Extra trots ben ik dan natuurlijk als iets wel mee naar school mag en zelfs aan een vriendje voor een verjaardag wordt gegeven!

Deze Minecraft sleutelhangers konden aan alle eisen voldoen!

Het idee kwam door een Minecraft uitnodiging voor een verjaardagsfeestje.

Iedereen geeft elkaar tegenwoordig een envelop met inhoud (…ook weer zoiets!) maar dat vind ik dus altijd een beetje stom geven. Meestal knutsel ik er dus iets bij. Aangestoken door de uitnodiging ging ik op zoek naar een Minecraft patroontje. Dat bleek moeilijk te vinden. Wel vond ik via Pinterest deze site:

http://www.minieco.co.uk/minecraft-design-sheets-hama-beads-paper-mosaic/

Ja, dat is inderdaad geen site over haken maar over strijkkralen, maar wel leuk die vierkantjes!

En op tunisch haken kan je toch zo goed borduren op de vierkantjes? Dat was het proberen waard!

Kan je nog niet tunisch haken? Ga het een keer proberen! Op Youtube staan voldoende filmpjes waarin de techniek wordt uitgelegd, bijvoorbeeld deze:

Het leuke is dat je voor deze sleutelhanger geen speciale tunische haaknaald nodig hebt, de lapjes zijn maar klein dus dat past prima op een gewone haaknaald.

Ik haakte met haaknaald 3.0 en verschillende kleurtjes haakkatoen (Phildar 3 en Katia capri voornamelijk). Ik haakte 2 groene, 1 grijze, 1 roze, 1 zwarte en 1 huidkleurig lapje met de laatste toer bruin voor de kubus. Voor de platte sleutelhanger voor de ene kant huidkleurig en laatste toer bruin en 1 bruine met de eerste toer blauw.

Meestal gebruik je voor tunisch haken een grotere maat haaknaald dan aangegeven op het garenlabel, maar ik wilde nu juist hele compacte stijve lapjes.

 

 

Beginnen met een ketting van 9 lossen, en dan verder de instructies volgen. Je krijgt dan 8 vierkantjes naast elkaar uiteindelijk. Ik wilde graag een vierkantje zodat ik met alle vierkantjes een kubus kon maken. Helaas bereikte ik dat met een totaal van 7 toeren tunisch haken, dus net geen rastertje van 8×8 hokjes. Dat was ook te gemakkelijk geweest 😉

Ik moest dus een beetje spelen met het patroon om de gezichtjes erop geborduurd te krijgen maar dat lukt wel. Met alleen een kruissteekje vond ik de gezichtjes net niet sprekend genoeg dus borduurde ik om de randen van de hokjes nog een recht steekje erlangs.

Ik naaide de vierkantjes met de hand aan elkaar met naaimachinegaren omdat dat het minst zichtbaar is bij al die verschillende kleurtjes. Voor het vullen zette ik kartonnen vierkantjes achter de lapjes zodat het kubusje niet bol gaat staan.

Voor de platte sleutelhanger deed ik dat met de blauwe en bruine draaduiteinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is dus geen stap voor stap uitleg over hoe het moet, dat is toch een beetje spelen naar eigen inzicht. Wel wilde ik je laten zien wat voor leuke mogelijkheden je hebt met tunisch haken.

Laat je inspireren en ga het gewoon proberen, het is zoveel leuker om iets unieks en onverwachts te maken! De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat het me vooral weten als je ook deze sleutelhanger probeert, ik ben heel benieuwd!