Mijn Lost in Time Shawl

Mijn Lost in Time Shawl

Naast een aantal Nederlandse blogs die ik volg, kijk ik ook regelmatig over de grenzen. Ik spreek inmiddels een aardig woordje Fins, Zweeds en Deens (LOL…not!) maar kan gelukkig wel haakdiagrammen lezen en inspiratie opdoen.

Zo stuitte ik een tijdje geleden op www.mijocrochet.wordpress.com en daar zag ik de Lost in Time shawl en de Taiga Shawl. Schitterende patronen maar niet iets wat ik normaalgesproken maak. Toch bleven beide patronen wel ergens in mijn hoofd hangen…

Toen ik laatst mijn kast opruimde vond ik nog wat bollen Amy garen van de Zeeman. Deze kocht ik ooit in de veronderstelling dat het katoen was, maar is dus polyester, en daarom zijn ze lang blijven liggen.

Maar ja, als het eruit ziet als katoen, voelt als katoen…toch maar gebruiken en omdat het veel verschillende kleuren waren toch maar eens een poging gewaagd aan de Lost in Time shawl. Voor wat extra kleur combineerde ik het met wat resten Drops Safran wat ongeveer dezelfde dikte heeft.

 

Ik haakte de shawl met haaknaald 4. Dit is vrij groot voor dit garen maar resulteert wel in een hele soepele shawl.

De shawl haakte ik tijdens onze vakantie in Oostenrijk…een heel project! Ik moet zeggen dat ik het geen  appeltje/ eitje-patroon vond. Elke toer is anders (dat had ik wel gezien, hoor 😉 ) maar ook elke keer anders qua begin en eind toer en in de punt. Er zijn een aantal toeren die erg op elkaar lijken…maar dus net niet helemaal.

Daarom misschien niet het ideale vakantieproject, want steeds patroon erbij moeten pakken, maar het resultaat is er ook wel naar!

 

 

Van mijocrochet haakte ik ook de Taiga shawl en dat is wel  een tomeloos haakproject…verstand op nul en gaan. Deze geeft ook een heel leuk resultaat. Dat zie je in mijn volgende post.

Dus 2 shawls gehaakt en de Amy is bijna op… misschien nog eentje dan 😉

 

Eenmaal thuis van vakantie zie ik nu overal alleen maar Lost in Time shawls, blijkbaar is dit ineens een hit geworden (en terecht!).  Dus zie dit maar als mijn versie/ mijn kleurencombi.