Mijn gehaakte lappenpoppen

Mijn gehaakte lappenpoppen

Wat is het toch een leuk boek! Gehaakte Lappenpoppen van Sascha Blase – van Wagtendonk van A la Sascha.

http://sascha-lovetoknit.blogspot.nl/

Toen ik ze voor het eerst zag dacht ik dat dat echt knuffeldoekjes voor baby’s en peuters waren. Maar…mijn jongens vonden ze alle 3 (?!!) hartstikke leuk! En daar kwamen ze weer hoor…de verzoekjes. Oudste wilde de krokodil, middelste uiteraard de hond en jongste de pinguïn. Zelf wilde ik graag het schaapje haken want dit is net even met een andere techniek, en altijd handig om kraamcadeautjes op voorraad te hebben.

De poppen zijn niet moeilijk om te haken. Door de kleurwissels en aangehaakte oren enz. biedt het wel voldoende uitdaging om niet saai te worden.

 

Er is inmiddels een tweede boek verschenen. Hierin hele families en kleine varianten van de bekende figuren samen met enkele nieuwe.

Wij hebben al een familie in huis 😉 dus ik houd het bij het eerste boek!

Mag ik je voorstellen:

 

Schaap gehaakt met Amy haakgaren van de Zeeman en haaknaald 2.5mm, nog naamloos.

 

 

Zwemmie, de pinguïn. Gehaakt met Supersoft van Zeeman, haaknaald 3.5mm.Vind ik zelf het minst mooie resultaat geven want pluis te veel. Maar jongste vindt hem juist lekker zacht.

 

Woeffie, de hond. Gehaakt met Amy haakgaren van de Zeeman en Rico creative cotton met haaknaald 2.5mm. Dit is mijn persoonlijke favoriet!

 

Krokie, de krokodil. Gehaakt met katia verloopgaren katoen en haaknaald 3.0mm