haken kan ook stoer zijn

Luchtig vest voor de lente gratis patroon

Luchtig vest voor de lente gratis patroon

Het patroon van het supermakkelijke vest dat ik al eerder deelde kan je op heel veel verschillende manieren aanpassen. Zoals gezegd is het hier wat hectischer de laatste tijd (vooral in mijn hoofd 🙂  ) en dan is zo’n tomeloos haakproject gewoon fijn. Niet te veel nadenken en gewoon gaan. Niet steeds moeten tellen maar continu dezelfde beweging terwijl je gedachten afdwalen. En dan ben je ineens een heel stuk verder met je vest en is je koppie weer wat leger. Ja hoor, ik geloof het helemaal: haken is goed voor de gezondheid en heeft een meditatieve werking!

Wil jij deze versie van het vest ook haken? Ik gebruikte het patroon van het vest van stokjes. Dit kan je in deze post vinden:

vest haken met duidelijke foto-uitleg

Halverwege de tekst in deze post kan je het patroon gratis downloaden door op de link te klikken.

Op dit vest heb ik de volgende aanpassingen gedaan:

 • Ik heb alle stokjes alleen in de achterste lussen gehaakt, hierdoor ontstaat dus een iets grovere structuur met dikke ribbels.
 • om de ribbels van het voorpand en het achterpand op elkaar aan te laten sluiten heb ik 1 toer extra aan de mouw gehaakt. Dus waar in de tekst staat toer 56 t/m 58: 57 stokjes, 2 keerlossen heb ik nog een extra toer van 57 stokje gehaakt.
 • Dit resulteert erin dat je aan de andere kant van de mouw uitkomt. Dus hoe je verder gaat met het voorpand is nu precies omgekeerd voor het linker en het rechter voorpand.
 • de boord van vasten heb ik ook alleen in de achterste lussen gehaakt zodat ook hierin een ribbel ontstaat.
 • Voor dit vest gebruikte ik precies 4 bollen Royal Zeeman oudroze en haaknaald 8mm
 • Om de maten aan te passen staan aanwijzingen in het originele patroon, die zijn uiteraard ook op dit vest toe te passen.

Alles aan dit vest is door mij bedacht en ontworpen. Het is dan ook niet toegestaan het patroon of delen daarvan te kopiëren of voor commerciële doeleinden te gebruiken zonder mijn uitdrukkelijke toestemming.

Als je dit vest ook maakt en het deelt op social media vind ik dat natuurlijk hartstikke leuk. Doe dit dan wel met een verwijzing naar de website of met vermelding van #cuddlycool

 18 thoughts on “Luchtig vest voor de lente gratis patroon”

  • Hoi Matty,
   Leuk! Ja dit is inderdaad ongeveer maat 40/ 42 maar misschien moet je even opletten met de lengte. Gewoon haken aan het achterpand en het af en toe even onder je oksel houden, als de lengte goed is dan ga je door naar de mouwen. Zorg dat het aantal toeren van het achterpand en de voorpanden gelijk zijn. Heel veel succes en plezier!
   groetjes Maartje

 • Hoi Maartje, erg leuk vest! Nu weet ik gelijk wat ik met mijn 5 bollen oudroze ga doen😉 Alleen kan ik de link naar het patroon niet vinden🙈

  • Hoi Barbara, Wat leuk dat je het vest ook gaat maken! Als je op de dik gedrukte woorden in de post drukt dan ga je naar de blogpost over het groene vest. Daar staat halverwege de tekst in grote dik gedrukte letters PATROON GEHAAKT VEST STOKJES. Als je daar op klikt ga je naar de download van het patroon. Hopelijk lukt het nu wel! groetjes Maartje

  • Hoi Joke, Wat leuk dat je het vest ook gaat maken! Als je op de dik gedrukte woorden in de post drukt dan ga je naar de blogpost over het groene vest. Daar staat halverwege de tekst in grote dik gedrukte letters PATROON GEHAAKT VEST STOKJES. Als je daar op klikt ga je naar de download van het patroon. Hopelijk lukt het nu wel! groetjes Maartje

 • Wat een gaaf patroon ik ga het ook maken, ze hebben nu mooi donkerrood bij de zeeman.
  Eindelijk niet zo’n moeilijk patroon, dit kan ik wel, zal de maten aanpassen ben niet zo lang en heb maat 46
  Bedankt dat je dit patroon met ons wilde delen
  Groetjes Olga

  • Hoi Olga, Sorry voor mijn late reactie! Wij waren even heerlijk vakantie aan het vieren 😉
   Leuk dat je het gaat proberen! Gaat je vast lukken. Benieuwd hoe het vest er in het rood uitziet,
   groetjes Maartje

 • Hoi wat een leuk vest…
  Ik geloof dat ik al eens eerder gereageerd heb op een van de versies maar da’s niet goed gegaan denk ik…

  Ik snap de keer lossen niet goed die ik moet haken in het eerste stuk al. Als ik een keer losse haak en in het eerste stokje begin lijkt mijn werk steeds meer uit te lopen.

  Of komt dat door dat ik mijn laatste stokje in de keer losse steek?

  • Hoi Britt,
   Sorry voor de late reactie, wij waren nog op vakantie! De keerlosse gebruik je alleen om hoogte te maken voor de volgende toer. Je haakt het eerste stokje na de keerlossen in de laatste steek (laatste stokje) van de vorige toer. Als je in de keerlosse haakt dan krijg je inderdaad elke toer meer steken en gaat het uitwaaieren. Hoop dat het nu verder lukt! groetjes Maartje

 • Wat een gaaf vest! Ik zou het graag willen maken, maar ik kan nergens de link in de rekst vinden of dik gedrukte letters. Ligt ongetwijfeld aan mij hoor, maar tips zijn welkom😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *