Luchtig vest voor de lente gratis patroon

Luchtig vest voor de lente gratis patroon

Het patroon van het supermakkelijke vest dat ik al eerder deelde kan je op heel veel verschillende manieren aanpassen. Zoals gezegd is het hier wat hectischer de laatste tijd (vooral in mijn hoofd 🙂  ) en dan is zo’n tomeloos haakproject gewoon fijn. Niet te veel nadenken en gewoon gaan. Niet steeds moeten tellen maar continu dezelfde beweging terwijl je gedachten afdwalen. En dan ben je ineens een heel stuk verder met je vest en is je koppie weer wat leger. Ja hoor, ik geloof het helemaal: haken is goed voor de gezondheid en heeft een meditatieve werking!

Wil jij deze versie van het vest ook haken? Ik gebruikte het patroon van het vest van stokjes. Dit kan je in deze post vinden:

vest haken met duidelijke foto-uitleg

Halverwege de tekst in deze post kan je het patroon gratis downloaden door op de link te klikken.

Op dit vest heb ik de volgende aanpassingen gedaan:

  • Ik heb alle stokjes alleen in de achterste lussen gehaakt, hierdoor ontstaat dus een iets grovere structuur met dikke ribbels.
  • om de ribbels van het voorpand en het achterpand op elkaar aan te laten sluiten heb ik 1 toer extra aan de mouw gehaakt. Dus waar in de tekst staat toer 56 t/m 58: 57 stokjes, 2 keerlossen heb ik nog een extra toer van 57 stokje gehaakt.
  • Dit resulteert erin dat je aan de andere kant van de mouw uitkomt. Dus hoe je verder gaat met het voorpand is nu precies omgekeerd voor het linker en het rechter voorpand.
  • de boord van vasten heb ik ook alleen in de achterste lussen gehaakt zodat ook hierin een ribbel ontstaat.
  • Voor dit vest gebruikte ik precies 4 bollen Royal Zeeman oudroze en haaknaald 8mm
  • Om de maten aan te passen staan aanwijzingen in het originele patroon, die zijn uiteraard ook op dit vest toe te passen.

Alles aan dit vest is door mij bedacht en ontworpen. Het is dan ook niet toegestaan het patroon of delen daarvan te kopiëren of voor commerciële doeleinden te gebruiken zonder mijn uitdrukkelijke toestemming.

Als je dit vest ook maakt en het deelt op social media vind ik dat natuurlijk hartstikke leuk. Doe dit dan wel met een verwijzing naar de website of met vermelding van #cuddlycool