Luchtig gehaakte sjaal Jellie

Luchtig gehaakte sjaal Jellie

Wat geef je aan je jarige schoonmoeder? Tja, toch altijd net iets lastiger…! Je wilt ook niet elk jaar met een bak buitenplanten aankomen.

Dit jaar een keer iets zelfgemaakts: een heel luchtig sjaaltje voor de zomer. Puur voor de sier of als het s’avonds net wat frisser wordt. Ook voor deze sjaal gebruikte ik het Stretch garen van de Action. Zit totaal geen stretch in maar heeft wel een heel leuk kleurverloop met een glitterdraadje (goud/ zilver) erdoor. Voor deze sjaal gebruikte ik de pasteltinten (roze, oranje, groen paars) gecombineerd met een gouddraadje. Ik had genoeg aan 1 bol.

 

Het patroon wordt gehaakt in een soort extra open touwsteek.

Mijn sjaal werd ongeveer 20 cm breed en 185 cm lang.

Ik gebruikte haaknaald 4.0

ST = stokje

L = losse

tussen [  ] wordt in dezelfde steek gehaakt

tussen *  * wordt herhaald tot aangegeven punt

 

Werkwijze:

  • 56 lossen opzetten.
  • [ST, 2L, ST] in 6e L vanaf de haaknaald, * L, 3L overslaan, [ST, 2L, ST] in volgende L*  Herhaal tussen ** tot op 2 na laatste L. ST in laatste losse.
  • 3L,* [ST, 2L, ST] in 2L opening vorige toer, 1L * herhaal * * tot laatste 2L opening, ST in 3e keerlosse.
  • totaal 148 toeren maar komt niet zo precies 🙂 !

 

 

 

Mijn kleuren zijn het niet helemaal, maar hij viel erg in de smaak bij mijn schoonmoeder! Misschien nog een keer maken in een effen kleur voor mijn eigen garderobe? Of in een dikkere draad en dan veel breder voor de herfst/ winter? Wordt wellicht dus nog vervolgd.