Lief gehaakt cadeau-label

Lief gehaakt cadeau-label

Vorige week kwam de kleuterjuf van jongste zoon terug van zwangerschapsverlof. Heel fijn natuurlijk, maar dat betekende wel dat hij afscheid moest nemen van een hele lieve inval-juf. Met juf Lieke had hij een hele goede band dus moest er wel een mooi afscheidscadeautje gegeven worden.

Voor het einde van het schooljaar was ik sowieso al bezig met geborduurde notitie-boekjes. Hierover meer in een volgende post. Dus ook een boekje voor juf Lieke en heel mooi ingepakt. Met een kaartje…maar dan net even anders!

Op Pinterest een paar keer langs zien flitsen en ergens in mijn hoofd blijven hangen…kaarten met een gehaakt randje. Supersimpel….groots effect!

Via kringloop en marktplaats heb ik in de loop der jaren veel oude ansichtkaarten verzameld, met van die schattige retro-printjes. Uit 1 van de kaarten heb ik een ovaal geknipt en met een klein spijkertje gaatjes rondom in de rand geprikt. Als je graag heel precies werkt dan kun je deze gaatjes uitmeten, ongeveer 1 cm tussenafstand. Ik deed het op gevoel want idee kwam natuurlijk weer op het laatste moment opborrelen.

 

Met een leuke kleur garen en een naald nu rondom een festonsteek naaien. Heel makkelijk te doen door de naald door de kaart te steken en dan door de lus halen voor je hem strak trekt. Geen idee wat ik bedoel…even googelen. Zo ga je rondom de kaart en hecht je af met een knoopje.

Ziezo, nu heb je een basis om op te haken. Ik heb steeds achtereenvolgend een halve vaste, vaste, half stokje, vaste gehaakt. Op deze manier krijg je een heel licht golvend randje. Omdat ik het op gevoel geprikt had was het ook nu steeds even kijken of ik 2 of 3 steken tussen 2 gaatjes maakte.

Juf Lieke was ook een beetje stoer dus niet teveel frutsels en een stoere kleur rand, kaartje is al zoet genoeg.

Het is even een half uurtje werk, maar het resultaat is ook wel erg leuk!