Lego cakejes en Lego taart

Lego cakejes en Lego taart

Dit weekend was het verjaardagsfeestje van jongste…zijn eerste feestje!

Hij wilde dolgraag naar een indoor speelparadijs. Bij grote broers deed ik op deze leeftijd altijd de feestjes thuis, maar dit keer met de vakantie in het vooruitzicht, kozen we voor makkelijk. Eerst thuis lekker wat eten en drinken en dan naar het speelparadijs… het werd een geweldig feestje!

 

Ik maakte cakejes met een lego-poppetje van chocolade erop. Hiervoor gebruikte ik siliconenvormpjes waarmee je 8 poppetjes kan maken. Deze zijn te bestellen via o.a. bol.com of aliexpress. Ik smolt witte chocolade en vermengde deze met een beetje levensmiddelen kleurstof van Wilton. In de vormpjes gieten en dan paar keer flink tegen het matje tikken ( of zachtjes optillen en laten vallen op het aanrecht) om de luchtbelletjes eruit te krijgen.

Voor de cakejes maakte ik wat glazuur en plakte daar de poppetjes op. Voor de dag erna bakte ik een cake in een ronde springvorm. Deze bestreek ik met een ganache van pure chocolade. Daarna de ganache verder laten opstijven tot deze spuitbaar is en de taart opspuiten. Daarop de poppetjes en een stoere kaarsjes- kandelaar…voilà!

 

Het mag duidelijk zijn dat taarten bakken en decoreren niet echt mijn ding is. Waarschijnlijk ben ik te weinig een zoetekauw, en dat ik in een mannenhuishouden leef helpt ook niet mee…Hoe lekkerder ze het hier vinden, hoe sneller het op is.

Uren priegelen aan iets en dan een mes erin zetten is dus niet echt mijn ding. Maar met deze chocoladepoppetjes heb je met minimale inzet wel heel snel een leuk resultaat…en daar houden we dan weer wel van 🙂 !