Lalylala vlinder en Audrey Gazelle haken

Lalylala vlinder en Audrey Gazelle haken

Ik ben de laatste tijd veel nieuwe patronen aan het uitwerken. Dat is leuk, maar ook tijdrovend en soms frustrerend. Je moet continue goed opletten, alles netjes opschrijven, soms hele stukken uithalen…kortom niet altijd even ontspannend. Het is dan ook heerlijk om af en toe gewoon een patroon van een ander te volgen. Maakt niet uit of dat een moeilijk of makkelijk patroon is, het scheelt al een stuk dat als je maar gewoon leest het wel goed komt!

Voor mijn verjaardag kreeg ik natuurlijk een paar geweldige boeken om amigurumi te haken. En aangezien mijn nieuwe ontwerpen op dit moment allemaal vrij groot zijn, is dit wel leuk om te doen ter afwisseling. Nou is januari/ februari ook altijd een periode met veel verjaardagen in de omgeving dus haakte ik 2 cadeautjes. Een vlinder voor de juf van oudste en Audrey Gazelle voor een vriendinnetje van jongste.

De vlinder had ik me een klein beetje op verkeken…dat bleek meer werk dan gedacht. Alle vleugels worden dubbel gehaakt en het “colletje” waar de vleugels op zitten (en die je over de rups heen trekt) is gehaakt in halve vasten. Halve vasten? Kan je daarmee haken? Nou lastig dus! Voor dit mini-lapje haak je 35 (!!) toeren… tel daarbij op dat het ook nog behoorlijk lastig is om in een halve vaste in te steken en je hebt een dik uur gemopper đŸ™‚ . Maar het eindresultaat is dan weer wel heel leuk…

Audrey Gazelle was een leukerd om in elkaar te zetten, ook het stonewashed van Scheepjes komt mooi tot zijn recht… hopelijk is een klein meisje hier straks heel blij mee.

Na deze update weer snel verder met nieuwe dingen. Mijn volgende post zal weer een nieuw ontwerp voor een kussen zijn…tunisch gehaakt. Tot snel!