KreaDoe en meteen aan de slag!

KreaDoe en meteen aan de slag!

Afgelopen woensdag ging ik naar de KreaDoe. Voor het eerst. Dat was behoorlijk overweldigend…zowel qua aanbod als qua drukte!

Vond ik het leuk? Ja en nee. Het was heel leuk om bepaalde mensen een keer “in het echt” te zien en te kunnen spreken. Het was leuk om bepaalde producten eens te kunnen voelen en op de juiste kleur te beoordelen. Maar ik ben niet omver geblazen door nieuwe dingen. Misschien volg ik al te veel blogs en Facebook-groepen, maar ik heb bijna niets gezien dat ik niet al kende. Daarnaast was het aanbod workshops gericht op haken ook heel weinig. De hele beurs leek voornamelijk gericht op verkoop.

Dus…leuk om een keer gezien te hebben, maar niet iets waar ik elk jaar naar toe wil.

Heb ik nog iets gescoord dan?? Jazeker!

 

Heel blij dat ik eindelijk een exemplaar heb van Handmade Living. Het tijdschrift van Lissane Multem van draadenpraat.nl

Ik volg haar blog al heel lang maar kon hier in de buurt niet aan het tijdschrift komen. Nu dan toch in mijn bezit en wat een geweldig gaaf blad! Mooie vormgeving, originele ideeën, leuke patronen, kortom aanrader!

Bij Wolplein kon ik de bollen Yarn and Colors Epic niet laten liggen. Een wat dikkere katoen in 100 kleuren. En dan wordt kiezen niet makkelijker…Ik ben een keer uit mijn comfortzone gestapt en voor deze kleurencombi gegaan, wordt vervolgd!

 

Ook bij wolplein 2 dikke haaknaalden gekocht, 10.0mm en 12.0mm. Die maat had ik nu alleen van de Zeeman, die metalen. En noem me maar een prinses op de erwt, maar die cijfertjes die er in reliëf op staan, op de handgreep, gaan na een tijdje zo vreselijk veel pijn doen aan mijn duim. 😉 Omdat ik steeds vaker met grove materialen werk dus nu maar een luxere uitvoering aangeschaft.

Wat zie je daar midden op de foto? Peperkoek? Nee, het is…kurk! Geen idee wat ik er mee moet, maar er begonnen zoveel dingen te borrelen toen ik langs een kraam met kurk kwam dat ik het maar gewoon heb meegenomen. Dat soort kramen die een soort instant creatief gevoel oproepen had ik graag meer gezien. Wordt dus vervolgd, mijn aflevering van Creatief met Kurk. 🙂

En als laatste bij Caro’s Atelier een boek vol Box, Bed & Buggyspeeltjes van Joke Postma.

Van de voorkant werd ik niet heel enthousiast maar er staan ontzettend leuke speeltjes in, ook voor jongetjes. Dino’s en Braapjes (gestreepte kruising tussen aap en beer) waren bij mij gelijk favoriet.

 

Dus dit weekend gelijk aan de slag. Ik ben niet heel enthousiast over de patronen. Sommige dingen zijn in mijn ogen niet logisch en ik denk dat je er een hele kluif aan hebt als je nog niet veel hebt gehaakt. Ook zitten er hier en daar wat storende foutjes. Zo vond ik dit beertje het leukst, maar klopt niet met het patroon. Daarin heeft de beer maar 3 strepen. Volgens mij is het beertje van de mobiel per ongeluk ook aan de houten ring gezet, en dat werkt verwarrend.

 

Conclusie: Leuke ideeën, originele beestjes en mooie lay-out maar patronen kunnen iets beter en logischer beschreven worden.

Met een beetje aanpassing is het trouwens wel een hele leuke rammelaar/ bijtring geworden!