Hexagon Summer Top haken gratis patroon

Hexagon Summer Top haken gratis patroon

Zo ja, hè hè, daar is ze weer! Gekkenhuis hier! Eerst 2 weken vakantie…heerlijk gehad en aan meerdere projecten gewerkt. Maar niets af kunnen ronden en bloggen met 3 (of 4 of 5…) kinderen om me heen is echt niet te doen 🙂

Dus maandag bracht ik ze vol goede moed naar school. Kinderen even weg, ik hard aan de slag! Dus 1 project afgerond en dan bloggen maar. Nou dat liep anders. Na een uit de hand gelopen fiets-excursie met de klas van oudste liepen de gemoederen op het schoolplein hoog op. En dan ben je als soort-van klassenmoeder dus de hele week bezig met gesprekken en dingen regelen. Soort-van klassenmoeder? Ja, want dit soort dingen zijn precies de reden waarom ik geen klassenmoeder wil zijn! Dat is dan lekker gelukt…haha!

Dit dus als verklaring voor de grote pauze!

Mijn nieuwste ontwerp is iets totaal anders dan de vesten van de afgelopen maanden. Het is licht, luchtig en transparant en dus heel zomers! De basis is weer eenvoudig en naar alle persoonlijke maten aan te passen.

In het patroon staat aangegeven op welke punten je de top smaller of breder kunt maken, of langer of korter.

Je kan het patroon downloaden door  HIER te klikken. (Dus op het dikgedrukte woord klikken! Voordat ik weer heel veel vragen krijg 😉 )

Ik gebruikte voor dit patroon 2 bollen Stretch garen van de Action die ik nog had liggen, maar het kan met elk willekeurig garen gehaakt worden. Suggesties voor andere garens vind je in het patroon.

Waar de naam stretch op gebaseerd is weet ik niet, want er zit geen enkele rek in de draad.

Ik ben zelf erg tevreden over het eindresultaat, een lekkere luchtige top voor over een bikini-top of (wit) hemdje met spaghetti-bandjes.

Hij valt wat langer maar dat is voor iedereen naar eigen smaak aan te passen. Op de foto’s lijkt de top altijd langer dan hij is omdat mijn paspop een erg kort bovenlijf heeft 😉

Benieuwd of jullie deze top ook gaan maken. Zo ja, dan zie ik heel graag de foto’s weer langskomen. Ik begin er eindelijk een beetje aan te wennen dat anderen mijn patronen ook daadwerkelijk haken… 🙂