Hele grote eenhoorn van PicaPau

Hele grote eenhoorn van PicaPau

Het zal niemand ontgaan zijn dat ik een groot fan ben van de ontwerpen van Yan Schenkel. Haar boek “animal friends of Pica Pau” is in één woord geweldig. Op 1 of 2 ontwerpen na, die zijn “gewoon” leuk, staan dan ook alle patronen in dit boek op mijn to-do list.

De eenhoorn stond al een hele tijd bovenaan op het lijstje van dingen die ik graag wil maken. Maar wat ik ook al heel lang wil uitproberen is hoe het gaat om een amigurumi (knuffel) te haken in veel dikker garen en dus met een grotere haaknaald. Hoe groot worden ze dan? En hoeveel garen heb je nodig?

Op de handwerkbeurs in Zwolle stond er weer een grote tafel vol Yarn and Colors Epic bij Wolplein. Dit garen is voor naald 4, 100% katoen en 75 meter op een bolletje. En het is er in 100 kleuren….en ze lagen er allemaal! Dat was dus moeilijk kiezen maar uiteindelijk ben ik gegaan voor Cream 002, Gold 089 en Opaline Glass 074.

Natuurlijk had ik weer niet genoeg Cream gekocht. Ik dacht het met 2 bollen wel te redden, maar toen ik zag hoe groot de kop werd begon ik al het ergste te vrezen… Dat gaf wat vertraging in het maakproces 😉 maar uiteindelijk is hij af! Er zijn 3 bollen cream ingegaan, 1 hele bol Opaline Glass en een halve bol Gold. Voor de veiligheidsogen nam ik maat 15mm.

Hij is behoorlijk groot geworden, bijna 40 cm maar blijft enorm schattig!! Om te laten zien hoe groot hij is heb ik de vogel gehaakt op 2,5 mm met Drops Safran erbij gezet…leuk stel samen.

Het haken vond ik erg prettig met wat dikker garen, het wordt allemaal net iets minder priegelig.

Bij het haken van de vogel (specht) viel mij op dat deze er toch wat anders uit ging zien dan de specht in het boek. Dat komt omdat Yan Schenkel een iets andere haaktechniek gebruikt: yarn under haken.

Om de verschillen in deze haaktechniek uit te leggen en het effect te laten zien, heb ik de specht op 2 verschillende manieren gehaakt. Hierover binnenkort een aparte blogpost. De eenhoorn is met de “normale” techniek gehaakt. De specht op de foto met yarn under.

Wordt vervolgd!