Halloween slinger haken dag 2 vleermuis

Halloween slinger haken dag 2 vleermuis

Jaaaaaa dag 2! Zo, zelf heb ik in ieder geval lol van mijn mini CAL đŸ˜‰ !

Zijn er ook echt mensen gisteren begonnen? Of eerst even alle patronen afwachten?

Het eerste patroon van de slinger verscheen gisteren. Gemist? Hier is de link:

https://www.cuddlycool.com/blogpost/haak-mee-tunische-halloweenslinger-in-1-week/

Het lastige is om nog niet de foto’s van de totale slinger te laten zien… het eindresultaat is zo leuk! Zoals ik gisteren ook al zei, de close-up foto’s zijn niet zo super fotogeniek. Je ziet elk dwarsliggende draadje en je zit er gewoon net te dicht op…

Gisteren kreeg ik hier ook opmerkingen over op Facebook, maar ook een goede tip van Marjolein voor een kleurwissel: altijd eerst even de draden om elkaar heen laten draaien door de kleur waarmee is gehaakt over de nieuwe kleur naar links te leggen. Hierdoor vallen er geen/ minder gaatjes in het werk. Dankjewel Marjolein!

Dus vandaag het 2e patroontje, een griezelige vleermuis.

 

Nogmaals voor de zekerheid: Je haakt nu alleen het vaantje van de vleermuis, de roestbruine rand komt er pas in de laatste stap omheen.

Met het draaduiteinde van de vleermuis heb ik nog 2 hele kleine oortjes boven op zijn koppie geborduurd.

Na het haken heb ik het vaantje opgespannen en ingesmeerd met verdunde textielverharder ( 1: 4) waarbij ik de uiterste randen niet insmeerde zodat daar straks nog in gehaakt kan worden. Als je geen textielverharder in huis hebt is alleen nat opspannen waarschijnlijk ook wel voldoende om het omkrullen tegen te gaan, ook omdat je er straks nog een rand om haakt.

Het patroon voor het vaantje met de vleermuis vind je hier:

haakpatroon vleermuis tunische halloweenslinger – Stitch Fiddle

Laat het me vooral zien ( op Facebook of door een foto te sturen) als je met de slinger bezig bent. Ik ben heel benieuwd!

Dit patroon is door mij met veel zorg ontworpen, als je het gebruikt en op je eigen site/ social media laat zien vergeet dan niet mijn naam of link te vermelden.