Granny Shawl haken met Katia Silver Paint

Granny Shawl haken met Katia Silver Paint

Mijn moeder wilde voor Sinterklaas graag een gehaakte shawl voor bij haar nieuwe winterjas. En dat vroeg ze 2 weken voor Sinterklaas… Als je mijn blog vaker leest weet je dat dit midden in onze verjaardagsweek viel en dat ik daar op dat moment echt geen tijd voor had!

Om het nog iets moeilijker te maken had ik de jas ook nog niet gezien. “Hij is jeanskleurig dus daar kan alles bij, je weet wel wat ik mooi vind.” Hmmm, ik had me er al bij neergelegd dat dat hem niet ging worden toen ik net voor Sinterklaas bij Caro’s Atelier zag dat er nieuwe verloopbollen van Katia te koop waren.  Grote bollen van 150 gram met een looplengte van 540 meter. Genoeg voor 1 shawl dus en verkrijgbaar in de meest fantastische kleuren. Na lang twijfelen gekozen voor kleur 101 Fuchsia/ Groen/ Paars/ Mosterdgeel met een gouddraadje.

De bol werd mooi ingepakt en met begeleidend gedicht in de zak gestopt. Na een supergezellige pakjesmiddag maar gelijk begonnen met haken!

 

Omdat het garen van zichzelf al zo mooi is geen ingewikkeld patroon gekozen. In al zijn eenvoud blijft de Granny Shawl mooi! Het gratis patroon vind je hier:

patroon granny shawl

Ik haakte de shawl met haaknaald 6.0mm, een iets dikkere naald dan aangegeven op het label, om een mooi soepel resultaat te krijgen.De afmetingen van de shawl zijn 145 bij 70 cm geworden.

 

De samenstelling van het garen is 78% acryl, 19% wol en 3% polyester. De shawl is heerlijk zacht en niet te dik maar toch warm geworden.

Veel plezier ervan mam!