Geborduurd notitieboekje als afscheid voor de juf

Geborduurd notitieboekje als afscheid voor de juf

Het is weer die tijd van het jaar. Net voor de vakantie op school nog heel veel activiteiten en feestelijkheden, sportdagen, af te ronden projecten etc. …. en de afscheidscadeautjes voor de juffen en 1 meester.

Met 3 kinderen en bij alle 3 twee juffen in de klas is dat altijd wel een dingetje. Het “moet” wel altijd iets zelfgemaakts zijn maar ook weer niet te moeilijk om te maken. Vorig jaar naaide ik voor allemaal een boodschappentas, maar toen zat jongste nog niet op school en dat was ook wel erg veel werk.

Dit jaar dacht ik eigenlijk aan gehaakte appeljasjes (zie Pinterest) tot ik geborduurde notitieboekjes voorbij zag komen. Dat moest het worden!

Op zoek naar een leuk ontwerp gaf ik, na wat omzeilingen, Pinterest de zoekopdracht ‘origami tattoo’ en dan kom je op mooie strakke designs die perfect zijn om te borduren.

Het zwevende vliegtuigje leek me wel toepasselijk. Een heel simpel design uit een paar punten opgebouwd. Er zweven er vele rond, maar bij gebrek aan een printer tekende ik er zelf een op een papiertje.

Bij de Hema verkopen ze hele mooie notitieboekjes voor een prikkie. Ik kocht ze in 2 kleuren, naturel met oranje elastiek en grijs met wit elastiek. Wat wel opvallend is is dat de grijze kaft iets dunner lijkt en makkelijker buigt/ kreukelt. Just so you know.

Het boekje openvouwen en met de kaft op een snijplank leggen (of iets anders hards wat mag beschadigen…). Leg het plaatje op de kaft en houdt dit goed op zijn plaats. Sla met een hamer en een klein spijkertje gaatjes op alle kruispunten van lijnen en alle uiteinden van lijnen.

 

Voor je nu gaat borduren is het het mooist om met je borduurnaald alle gaatjes een keer van voor naar achteren door te steken. Op deze manier voorkom je dat het karton aan de voorkant wat naar buiten puilt.

Borduur nu het vliegtuigje met een leuk kleurtje haakkatoen. Ik gebruikte katoen voor naalddikte 3.0mm, iets dunner kan ook wel maar borduurgaren wordt wat dun. De losse eindjes plak je met een plakbandje aan de achterkant vast. Als laatste plak je de gekleurde eerste bladzijde vast aan de kaft om de achterkant van je borduursel te bedekken.

 

Op de handwerkbeurs in Zwolle stond een kraam met allerlei kralen. Hier verkochten ze ook deze leuke platte kralen met “bedankt lieve juf” en “bedankt lieve meester”. Ook al had ik toen nog geen idee wat ik er mee zou gaan maken, ze moesten wel mee naar huis! Helaas weet ik de naam van de winkel niet meer, maar ze zijn vast ook via internet te krijgen.

 

Nu nog leuk inpakken! ik stopte ze in transparante zakjes die volgens mij eigenlijk bedoeld zijn voor zelfgemaakte kaarten. Maakte samen met jongste met een rond ponsje confetti van gekleurd karton en strooide deze in het zakje. Tip: gebruik dubbelzijdig geprint karton, dan hoef je niet alle rondjes met de goede kant naar voren te draaien zoals wij…:)

 

 

Een leuk kaartje erin en klaar!

Wij gebruikten als tekst: Bedankt lieve juf/ meester, ik vlieg door naar groep…

Voor de jongste die volgend jaar dezelfde juf heeft: ik vlieg er even uit voor de vakantie…