Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!

Kerst! Ik ben geen uitgesproken kerst-persoon en cadeautjes doen we ook niet met kerst. Maar de gezellige drukte en het samenzijn met familie heeft toch elk jaar iets magisch.

Nu we kinderen hebben wordt het huis ook elk jaar uitbundiger versierd. Elk jaar worden er weer een paar nieuwe items gekocht of geknutseld en zo wordt de doos die van zolder gesleept moet worden steeds groter en zwaarder 🙂

Onze boom is behoorlijk uitbundig (lees: hysterisch…) en een echte kleurbom met als hoofdkleuren oranje, fuchsia en rood. De meest exotische ballen en dieren en witte houten figuurtjes maken het af.

Vorig jaar ben ik begonnen aan de kerststal van Christel Krukkert. Omdat ik niet zo’n enorme stal wilde besloot ik de figuurtjes te haken met heel fijn garen: Rico Essentials Crochet. Ik haakte dit op naald 1.5mm Een enorm gepriegel maar het eindresultaat wordt dan wel heel leuk! Tenminste als het af is…en daar gaan we weer! In de zomer heb ik echt geen zin om aan een kerststal te haken en deze tijd van het jaar is het druk, druk, druk dus dit wordt een meerjarig project.

De oplossing? De paar figuurtjes die ik nu af heb staan te pronken onder een glazen stolp en wachten geduldig tot Maria, de drie wijzen, de 2 herders, de schapen, ezel, ossen en kamelen erbij komen! O ja, en de stenen en palmbomen…moet lukken voor 2025!

Nu mijn mini kerststal staat vind ik het toch wel heel leuk. Kerststallen hebben voor mij iets magisch, ook al ben ik niet gelovig opgevoed. Mijn oma had er vroeger één hoog op de kast staan, bewust buiten ons bereik, met gekleurde lampjes eromheen. Ik vond het als kind al geweldig! Overigens vond ik het schilderij van het huilende zigeunermeisje in de gang van het bejaardencentrum ook schitterend 🙂

Genoeg jeugdsentiment: vanaf dit kleine stukje www wens ik iedereen een heerlijke kerstperiode toe met veel gezelligheid en met leuke mensen om je heen!