Dromenvanger haken voor een bang jongetje…

Dromenvanger haken voor een bang jongetje…

Enkel weken geleden was het dan zover….schoolreisje! Al maanden keken de oudste 2 er naar uit, een hele dag naar Duinrell.

Jongste ging voor het eerst mee en wist niet zo goed wat te verwachten. De kleuters gingen dit jaar naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Een lief park voor de allerkleinsten met een paar attracties, een sprookjesbos, kinderboerderij, toneelvoorstellingen en een hele grote speeltuin. Dat leek meneer wel wat!

Tot de datum naderde en er steeds meer geruchten door de school zoemden over…DE REUS! Erger nog, de teen van de reus. Ergens in het park ligt een hele grote reus te slapen, achter hem zit Klein Duimpje verstopt. Als de kinderen aan de teen van de reus wiebelen, wordt de reus wakker en roept: “ik ruik mensenvlees!” Dit vrij onschuldige verhaaltje werd in het hoofd van onze kleine man een ware horrorshow. Maar hij praatte er niet echt over tot hij een week voor het schoolreisje aan mij vroeg: “Mama, wil je een dromenvanger voor mij maken? Dan kan ik tenminste weer lekker slapen zonder bang te zijn voor de reus.”

Nadat ik van de verbazing was bekomen dat hij wist wat een dromenvanger was (ooit bij een vriendje gezien) was de belofte natuurlijk snel gedaan. Vanavond maak ik een dromenvanger voor jou. Het moet gezegd: dromenvanger werkt als een trein: geen enge droom meer gehad! En met de reus viel het op de dag zelf gelukkig ook nog wel mee…:)

 

Voor het maken van de dromenvanger gebruikte ik als basis het patroon van Craftkitchen:  http://www.craftkitchen.nl/blog/188/dromenvanger

Mijn metalen ring was iets kleiner, 15cm en geen 18cm dus ik sloeg de laatste toer over.

Ook haakte ik de mandala direct met vasten rondom de ring aan de ring vast.

 

Aan het einde hiervan haakte ik nog 20 lossen die ik met een halve vaste iets verderop bevestigde, zo ontstond een ophanglusje.

 

Dit was een beetje een spoedklus maar voor een volgende keer zal ik de mandala iets kleiner haken zodat hij strakker opspant. Hij is nu net iets te flubberig. Jammer…maar gelukkig werkte hij wel prima!

Bij de Action had ik laatst al eens een zakje gekleurde veren gekocht. Deze knoopte ik per 2 stevig vast aan een koordje van lossen die ik met een halve vaste aan de dromenvanger bevestigde.

 

Ik gebruikte restjes haakkatoen in ‘stoere’ kleuren, uitgezocht door zoonlief, zodat het een echte indianen dromenvanger zou worden. Ook maakte ik iets minder kleurwissels dan het originele patroon.