ByClaire vest haken

ByClaire vest haken

Al een tijdje staat het boek ByClaire Fashion hier in de kast. Ik haakte eerder hieruit de BoHo omslagdoek en het easy peasy vest stond al sinds de KreaDoe op mijn to-do-lijstje.

Nou heb ik de laatste tijd al aardig wat vesten gemaakt 😉 maar ik was toch wel benieuwd hoe het effect zou worden als de gehaakte banen precies tegengesteld lopen ten opzichte van mijn vesten.

Toen ik bij de Zeeman de nieuwe kleuren Royal zag liggen was ik om…hier ging ik het vest mee haken!

Het patroon is makkelijk te volgen. Ik kwam een klein foutje tegen, maar dat is in de nieuwere drukken misschien al verbeterd. Wel is het altijd verstandig om tijdens het haken te blijven meten en niet blind een patroon te volgen.

In het boek wordt gebruik gemaakt van het hakend opzetten van stokjes. Dit kende ik niet, maar het bleek erg makkelijk! Toch heb ik het niet voor beide panden gebruikt. Als je de 2e keer hakend moet opzetten is dit voor het 2e voorpand en dan krijg je toch een verschil in de rand van het linker- en rechterpand. Er wordt later geen sierrand meer omheen gehaakt dus dat vind ik minder mooi.

Het vest is makkelijk te haken en valt mooi recht, hierdoor geeft het een mooi smal effect bij het dragen. Dit komt wel het mooiste uit bij een wat langer vest, halverwege de knie of iets langer.  Daar lag bij mij gelijk het probleem…hij viel iets te kort. Ik had het vest op de KreaDoe gepast en daar was de lengte perfect. Maar door het gebruik van Royal in plaats van Byclaire Soft valt het vest wat korter uit. Dat was prima op te lossen met een extra boord aan de onderkant…maar mijn moeder vond het ook geen enkel probleem om het vest in te pikken. Toegegeven de kleur staat haar ook iets beter dan mij 😉 .