Boho Omslagdoek Byclaire haken

Boho Omslagdoek Byclaire haken

Het nieuwe boek van Claire Boeter “Byclaire Fashion” is een dikke aanrader. Als het niet voor de patronen is dan wel voor de mooie foto’s en alle kleurinspiratie die je eruit kan halen. Minpuntje voor mij is dat er ook veel breipatronen instaan. En daar ben ik niet zo van…al krijg je wel de neiging om het te gaan leren als je de mooie grafische sjaal in het boek ziet 😉

Er staat ook een patroon in voor een (okergele) boho omslagdoek gehaakt met Byclaire Chunky Cotton. Supermooi, maar er gaan wel 10 strengen van dit dikke garen in.

Nou had ik als voornemen voor 2018 om mijn voorraad (gedeeltelijk) weg te haken en daarin lag nog een enorme bol Extra Large Metallic van de Action. Een bol van 425 gram en 212 meter.

Je kent het wel: je loopt door de winkel en ziet een geweldige bol garen. Doorlopen lukt niet meer en voor je het weet ligt hij in je mandje… Maar ja, wat doe je nou weer met 1 bol?? Zo komt mijn kast dus vol!

Deze bol was niet genoeg voor de omslagdoek, maar ik ben ook niet echt het type om met een omslagdoek om te lopen en doe sowieso bijna alles op de fiets…niet handig. Ik besloot dus een iets kleinere versie te maken die ik ook als shawl kan dragen.

Ik bleef het patroon volgen tot mijn bol op was en voor wat extra glam haakte ik na elke toer stokjes een toer vasten met dubbeldraads sparkle in goud en roze! In de punt van de sparkle toer maakte ik nog wat extra kwastjes.

Of ik deze shawl ook echt ga dragen weet ik nog niet, hij is best zwaar geworden. Waarschijnlijk ga ik een dochter van een vriendin heel blij maken met een omslagdoek, want als kindermaat is hij perfect!