About

Hoi, ik ben Maartje. Altijd meer ideeën dan tijd. Zie overal inspiratie voor nieuwe zelfmaakprojecten. Maak ze meestal af maar daar kan wel wat tijd overheen gaan…

Wars van tuttigheid of het moet zo “over the top” zijn dat het weer leuk is. Kast vol rokjes maar altijd een spijkerbroek aan. Doe een eeuwigheid met een mascara en vergeet altijd sieraden om te doen. Wel groot fan van shawls en vesten in plaats van jassen. Moeder van 3 jongens (bouwjaar 2007, 2008 en 2012) die ook wel van knutselen houden maar vooral goed zijn in het bedenken van last-minute opdrachten…

Sinds een jaar of 6 in de ban van haken en deze verslaving neemt alleen maar toe. Merk in de praktijk dat er nog een hele laag stof over het imago van haken ligt. Ja er zijn heel veel leuke en hippe sites en op Pinterest wemelt het van de mooie projecten maar  dat is als je gericht zoekt. Op het gemiddelde verjaardagsfeestje denkt men er toch anders over…

Nu dan mijn eigen stukje www om mensen te laten zien wat ik doe en hopelijk om ietsiepietsie mee te helpen om haken in bredere kringen een iets moderner imago te geven.

Je zal merken dat ik last kan hebben van tijdelijke bevliegingen…na weken priegelen moet er soms iets grovers tussendoor of andersom. Ik wissel net zo makkelijk  van haaknaald 12 naar 1.5 mm. Stap tijdelijk over naar tunisch haken of maak iets op de naaimachine.

Is het even niet jouw stijl waar ik mee bezig ben? Doe als mijn echtgenoot: haal gelaten je schouders op en wacht tot de bui is overgewaaid…er komt snel genoeg iets anders langs wat mijn aandacht vangt!


8 gedachten over “About”

 • Hallo Maartje

  Haha…. Ik herken zoveel van mijzelf in jouw verhaal.
  Mijn hobby’s zijn zeer uiteenlopend, van haken, origami tot ook de stoerdere liefhebberijen zoals zagen, timmeren en schilderen.
  Internet is mijn inspiratiebron maar toch maak ik dingen en geef er een eigen draai aan.
  Niet alles wat ik nodig heb is hier voorradig, maar met de nodige improvisatie is het resultaat vaak heel verrassend.
  Ook al heb ik nu wel meer tijd, toch te weinig tijd voor al mijn hobby’s.
  Het ene idee is nog leuker dan de andere…… Ach…… Ik doe gewoon vanalles door elkaar….. Als ik tijd heb…… Haha

  Groetjes vanuit Turkije.

  • Leuk! Ja, story of my life: altijd te weinig tijd! Met 3 zonen moet ik mij ook geregeld aan het stoerdere werk wagen! En in ruil proberen zij af en toe te haken, hihi! groetjes Maartje

 • Hoi Maartje,
  Wat leuk om te lezen dat er meer mensen die denken dat haken stoer kan zijn! Ik herken mijzelf in jouw verhaal. Ik heb ook zooi veel ideeën en weinig tijd. Ik brei en haak en tuineer graag en voed twee jongens op. Ik heb jouw jouw site via Pinterest gevonden. Ik ga jou zeker volgen.

 • Hi Maartje
  Ek is Afrikaans,maar gaan maar in engels skryf.
  I saw a picture of 4 cushions that you made with bright colors, including orange.
  Do you have the pattern somewhere even for sale
  Would love to crochet them.
  Regards
  Tien de Wet

 • Hallo hier even een bericht uit Thailand. Heb net je patroon gezien van je sjaal jellie, voelde mij gelijk aangetrokken tot die sjaal. Heb. hier toevallig soort gelijke bollen liggen dus ga deze sjaal zeker maken. Als de sjaal klaar is stuur ik wel een foto naar je toe. Kan nog even duren, ben nu met een ander haakproject bezig (hahahaha, ook wij moeten veel binnen blijven omtrent de corona….dus verveel mij niet). Jullie sterkte verder in Nederland en veel plezier met haken en andere hobby’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.