haken kan ook stoer zijn

Vest haken met duidelijke foto-uitleg gratis patroon

Vest haken met duidelijke foto-uitleg gratis patroon

De reacties op het vorige vest waren behoorlijk overweldigend. Naast heel veel enthousiaste reacties kwamen er ook veel vragen. Blijkbaar had ik het toch niet helemaal duidelijk opgeschreven, in ieder geval niet voor iedereen 🙂 .

Daarom besloot ik nog een vest te haken en hier gelijk een variatie van te maken van het eerste vest: geen vasten maar stokjes, je moet er maar opkomen 😉

De basis blijft hetzelfde en dit keer heb ik tussentijds heel veel foto’s gemaakt. Hierdoor is de uitleg ook voor de visueel ingestelde mensen goed te volgen. Dus of je nou het vest met vasten of met stokjes haakt, de volgorde en de stappen blijven hetzelfde.

Als je moeite had met het vest met vasten dan zullen de foto’s nu hopelijk de boel verhelderen!

Uiteraard is ook dit patroon gratis (al zat er wel veel meer werk in 😉 ) en je kan het hier downloaden:

patroon gehaakt vest stokjes

Dit patroon is een basispatroon. Als je snapt hoe ik het vest heb opgebouwd dan kan je het naar je eigen maten aanpassen. Ik leg je duidelijk uit waar je welke aanpassing kan doen.

Als je het vest in een grotere maat haakt of een kleinere haaknaald gebruikt dan kan het zijn dat je meer garen gebruikt. Koop voor de zekerheid altijd een bol extra. Bij veel winkels mag je het garen wat je over houdt terugbrengen. Bijkopen is altijd lastiger!

Heel veel succes! Ik hoop net zoveel reacties en iets minder vragen te krijgen als op het vorige vest 😉9 thoughts on “Vest haken met duidelijke foto-uitleg gratis patroon”

  • Hoi Dorien, Leuk dat je het vest wilt maken! Als je op de groot gedrukte woorden “Patroon gehaakt vest stokjes” klikt dan ga je naar een PDF van het patroon.
   groetjes Maartje

 • Hoi Dorien, wat een geweldig vest. Ik wil het heel grasg maken maar kan ik het patroon ook downloaden zonder de letters van je website erdoorheen???
  Op sommige stukken kan ik het niet meer volgen door de zwarte letters.

  Alvast bedankt, Aline

  • Hoi Aline,
   Sorry, dat is helaas niet mogelijk. Ik heb, na een waarschuwing van iemand, deze letters er opgezet om mijn ontwerp te beschermen tegen diefstal. Ik heb dit bewust groot en in een lichtgrijze tint in de achtergrond gezet zodat het wel opvalt maar zo min mogelijk stoort. Vervelend dat je er toch last van hebt. Misschien helpt het om je beeld wat te vergroten? Als er een stukje is wat je echt niet kan lezen laat me dat dan nog even weten, dan stuur ik je dat specifieke stukje wel per mail toe.
   Groetjes Maartje

  • Makkelijker dan dit wordt het denk ik niet. Blijft natuurlijk altijd wel veel werk, maar niet dat lastige in elkaar zetten. Ik zag bij andere vesten ook altijd als een berg op tegen het inzetten van de mouwen…en dat hoeft bij deze niet. Ben benieuwd naar hoe jouw vest wordt. Groetjes Maartje

 • Bedankt voor het delen van je patroon. Ik heb de tekening gebruikt met de maten maar mijn vest is gebreid, met gehaakt boord langs de panden. Breien lukt me net iets beter dan haken. Foto op mijn Facebook en mijn handwerk pagina, ik zal morgen even je patroonlink erbij zetten. Gr Corinne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *